Indrukwekkend Schoonhoven laat de deur open

Laatste update om 20:19 op Saturday, 28 October

De titelverdedigers weten ondertussen wat winnen is in TivoliVredenburg, en met een energieke opening uitlopend in een prachtig en gedetailleerd poco piu mosso is dit wel heel mooi. De overgangspassage naar het Allegro con Fuoco is prachtig van klank.

De band speelt met veel detail zonder af te doen aan de dynamische aanduidingen. Het meno mosso kent minieme stemmingsproblemen, en de flugel lijkt wat te worden weggedrukt door de overige stemmen. Echter, de drive en klank is uitermate prettig om naar te luisteren.

Met wat kleine vlekjes in de trombone passage begint het Adagio con moto, maar er blijft veel detail hoorbaar (ondanks ook kleine oneffenheden); maar, muziek wordt er gemaakt!

Van een zeer mooi piano gedeelte in Calmato tot een zeer breed ff; de band speelt zeer gedreven en in een flink tempo naar de finale waarbij de band alle techniek en dynamiek wil meenemen. En dat gaat prima. Soms net wat storende kleine foutjes, maar overall een indrukwekkende uitvoering. Of het genoeg is voor prolongatie??