De Bazuin Oenkerk kent goede voorbereiding

Laatste update om 12:56 op Monday, 23 October

De uitslag voor de Oenkerkers in 2016 (2e plaats) lijkt het gevolg van een probleemloze voorbereiding. Echter, kort voor de NBK kreeg het orkest te maken met een aantal trieste familieomstandigheden waardoor de band  -last-minute - een aantal wijzigingen moest doorvoeren. En, achteraf bezien, pakte dit voor band en dirigent behoorlijk goed uit.

De voorbereidingen voor de deelname van dit jaar verlopen volgens bandmanager Broer van der Wal goed: 'we hebben een complete band, het werk is bij leden en dirigent in goede aarde gevallen en we werken met vertrouwen naar onze deelname in Utrecht toe'. Tijdens de voorbereidingen werkte de band ondermeer met (dirigent) Paulus de Jong en ligt de band op schema voor hun deelname aan de kampioenschappen.

Het verplichte werk heeft volgens Van der Wal voldoende uitdaging, maar is compleet anders dan Triumph of Time. Door soms onmogelijke instrumentatie moest daar nog wel wat worden 'omgeschreven' en dat is bij Handel in the Band niet nodig nu. Kenneth Downie is een begenadigd componist die weet hoe je juiste muziek voor brassband moet schrijven waarbij de moeilijkheden niet opzichtig worden gezocht, maar op mooie wijze in de compositie verwerkt zijn. Diverse passages zullen volgens Broer van der Wal het onderscheid in de uitvoeringen bepalend zijn voor de uiteindelijke plaatsing in de uitslag.