Geen spanning maar genieten: de Spikers op weg naar het NBK

Laatste update om 11:41 op Tuesday, 24 October

'Het gaat goed' vertelt Erik enthousiast op de vraag hoe de voorbereidingen tot nu toe verlopen. 'Iedereen werkt keihard en heeft ontzettend veel zin om in Utrecht een zo goed mogelijk resultaat te brengen', aldus Janssen. 'Ik hoop dat elk orkest in aanloop naar de NBK net zoveel plezier beleeft aan deze periode als de Spikers; bijna altijd een volledige band, uitstekende sfeer......, fantastisch!', aldus Erik. 'Ook hebben we een stabiele bezetting en werken we al meer dan een jaar met dezelfde mensen, er is bijna geen verloop'. 'De band pakt het enorm goed op, veel extra momenten in de secties, en veel inzet, zoals gezegd, samen ervaren we een soort van leuke opwinding'!

Nadat de band 27 jaar geleden als jeugdorkest is opgericht is  de visie die toen  wellicht gekscherend op een a4tje is gezet nu bijna uitgekomen, een enkel lid van het eerste uur heeft hele traject meegemaakt, wat is dat toch fantastisch: van jeugd-ensemble door alle divisies doorwerken om na 27 jaar in de kampioensdivisie te eindigen.

Het werk van de hand van Kenneth Downie heeft veel in zich en vraagt voor de dirigent een aantal duidelijke keuzes. Kijkend naar de zaal van TivoliVredenburg vraagt Janssen zich ondermeer af of de snelle delen van het werk doorzichtig genoeg zullen overkomen, en ook solistisch wordt er veel gevraagd. De mooie langzame delen zijn uiteraard altijd lastig.

Maar verder ziet hij in het werk zeker uitdagingen waarmee het verschil kan worden gemaakt. Kortom: de Spijkers zien uit naar hun eerste  NBK deelname in de kampioensdivisie !