Opnieuw druk weekeinde voor Anno Appelo

Laatste update om 10:59 op Tuesday, 24 October

Het fenomeen is hem echter niet onbekend; tijdens eerdere edities was hij, naast de zaterdag, op vrijdag ook op het podium te vinden.

Dit jaar opnieuw met Altena Brass (kampioensdivisie) en Oefening & Uitspanning (1e divisie). De voorbereidingen zijn met beide bands redelijk in lijn met de planning van 2016; de werkpiek lag meer in de laatste weken van september en Appelo werkt nu vaak met secties, maar ook zeker tutti om er een passend muzikaal geheel van te maken.

'Beide bands werken hard. Helaas heeft Oefening & Uitspanning te maken met slechts 4 deelnemers in haar divisie en dat maakt het wel wat minder aantrekkelijk. Uiteraard zijn we goed de zomer doorgekomen met dat fantastisch resultaat op het WMC. Garantie geeft dat uiteraard niet; ook met een verplicht werk wat heel veel vraagt van de muzikanten'.

Altena Brass heeft onlangs een studieweekeinde gehad en goede stappen gemaakt. 'Met 'Handel in the Band' moeten we goed voor de dag kunnen komen', aldus Appelo. Het orkest heeft haar bezetting op orde en is ook volop in voorbereiding op hun deelname aan het concertconcours in Veldhoven (26 november, Veldhoven red.). Naast 'Handel in the Band' heeft de band het prachtige maar uitdagende werk 'Fraternity' geprogrammeerd. 'Handel in the Band' is een super klankwerk en vraagt technisch veel minder dan vorig jaar en heeft een mooie rol voor de slagwerksectie. Leuk om aan te werken én ook te beluisteren'!

 

'Oefening & Uitspanning reageerde goed op Stonehenge; de repetitie na het WMC hebben we het werk doorgespeeld en er werd gretig muziekgemaakt'. Volgens Anno Appelo is het werk een hele opgave een eerste divisie band. Het geeft met name technisch in combinatie met tempi en karakter teveel hobbels om er een perfecte uitvoering van te geven. Appelo betreurt de keuze voor dit werk en vind dit niet goed voor de ontwikkeling van de eerste divisie. Hij overweegt hierover ook in gesprek te gaan met het NBK bestuur.

 

Natuurlijk gaat Anno weer voor het maximaal haalbare en zal de laatste weken met zijn orkesten nog een aantal try-out concerten spelen.