NBK Try Out

Laatste update om 10:40 op Thursday, 21 September

Sinds 2003 organiseert Brass Band Schoonhoven jaarlijks de Atelier Pfeiffer NBK Try-Out voor deelnemers aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) die een week later plaatsvinden. Tijdens deze try-out wordt aan de deelnemende bands de mogelijkheid geboden om hun verplichte NBK werk voor een kritisch publiek uit te voeren en worden zij beoordeeld door een gerenommeerd jurylid. Dit jaar is dat niemand minder dan Bert van Thienen, een alom gerespecteerd koperblazer, dirigent en jurylid. Hij zal tijdens de 15e Atelier Pfeiffer NBK Try-Out maar liefst 10 topbands jureren. Na afloop van de try-out krijgen de deelnemende bands een juryrapport uitgereikt. 

De volgende bands zullen acte présence geven tijdens de try-out die ook dit jaar weer in het ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht zal plaatsvinden:

Felison Brass
Backum Brass
Brassband Schoonhoven B
Brassband Amersfoort
Brassband David
Brassband Breukelen
Brassband Kunst naar Kracht
Amsterdam Brass
Brassband Rijnmond
Brassband Schoonhoven A

Na afloop van de Atelier Pfeiffer NBK Try-Out is er weer de traditionele 'Brass Night'. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen de muzikanten en publiek weer gezellig met elkaar terugblikken op de try-out en vooruitblikken naar de komende Nederlandse Brassband Kampioenschappen die een week later zullen plaatsvinden in het Utrechtse TivoliVredenburg.
Toegangskaarten (verkrijgbaar bij de kassa tijdens de try-out) kosten EUR 5,-. Vanzelfsprekend hebben de donateurs van Brass Band Schoonhoven gratis toegang!

Atelier Pfeiffer NBK Try-Out
Locatie: ZIMICH Theater Stefanus, Braziliëdreef 2, 3563 CK Utrecht
Aanvangstijd: 19.00 uur (zaal open 18.30 uur)
Na afloop: Brass Night!

Voor contact met de organisatie van de Atelier Pfeiffer NBK Try-Out kunt u e-mailen naar:nbktry-out@brassbandschoonhoven.nl.