Russell Gray te gast bij Brassband Rijnmond

Laatste update om 14:34 op Tuesday, 24 October

Brassband Rijnmond werkte afgelopen weekend bijzonder hard aan het werk "Handel in the Band" van Kenneth Downie. Deze prachtige compositie is het verplichte werk op zaterdag 28 oktober 2017 tijdens het Nederlands Brassband Kampioenschap (NBK) in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

De band heeft ten volle geprofiteerd van zijn kennis en kunde als trainer en docent. Hierdoor werden flinke vorderingen gemaakt in de aanloop naar het NBK. Op eigen wijze zette Russell de band naar zijn hand. Vooral de manier waarop hij dit deed maakte indruk op de bandleden. Hij benadrukte onder andere dat het plezier in het spelen het allerbelangrijkste is. Tevens gaf hij de band vele tips en trucs om als band en als individuele muzikant nog beter te kunnen musiceren.

Mini NBK
Onder leiding van Russell Gray nam de band zaterdagavond jl. deel aan het Atelier Pfeiffer Tryout Concert in Utrecht. Deze try-out bood de mogelijkheid het werk voor publiek en jury te spelen. De uitvoering van Brassband Rijnmond kreeg veel waardering. Jurylid Bert van Tienen sprak in zijn verslag van het optreden uit dat het 'zeker goed zal komen met Brassband Rijnmond' op het NBK.

Intensief maar leerzaam
Brassband Rijnmond kijkt terug op een leerzaam, gezellig, intensief en succesvol studieweekend. De band is Russell Gray dank verschuldigd voor zijn inzet en inspanningen. Zijn aanbevelingen werden nadrukkelijk opgetekend door Rijnmonds dirigent Erik van de Kolk, die verder de puntjes op de i zal zetten richting NBK. Naast Russell Gray bedankt Brassband Rijnmond ook instrumentenleverancier Yamaha die deze samenwerking mogelijk maakte.