Brass Band Festival Brabant

Laatste update om 14:40 op Thursday, 19 October

Drie Brabantse brassbands en één Belgisch toporkest zullen in ’t Uivernest in Hank te beluisteren zijn. Aanvang 19.30 uur.

Altena Brass komt uit in de kampioensdivisie en zal ‘Handel in the Band’ van Kenneth Downie uitvoeren. Daarnaast speelt het orkest met dirigent Anno Appelo ook nog een aantal mooie werkjes.
Kunst en Vriendschap met dirigent Henk van Loon uit Meeuwen is in voorbereiding op het Altena Streekfestival en heeft voor dit festival Peter Graham’s werk ‘Renaissance’ op de lessenaar staan. Daarnaast speelt de band ondermeer de Nederlandse première van ‘Drivers Walk’ van componist Christian Overhead en de mooie cornetsolo ‘First Light’.
Oefening & Uitspanning heeft het lastige werk ‘Stonehenge’ van Jan Van der Roost als verplicht werk voor de NBK geprogrammeerd voor deze avond; na Amersfoort (13-10) is dit hun tweede try-out van het werk.
Te gast is Bert van Thienen met Brassband Heist; zij zijn in voorbereiding voor deelname aan de Belgische nationale kampioenschappen; het werk ‘Metamorphosis’ van Nederlands componist Jan de Haan is verplicht gesteld en zullen we ongetwijfeld kunnen beluisteren.