Anne van den Berg dit jaar met één orkest op NBK

Laatste update om 10:40 op Tuesday, 24 October

Anne van den Berg kent boekt regelmatig uitstekende resultaten; onlangs wist hij ook weer uitstekende resultaten neer te zetten met respectievelijk CMV Oranje Grootegast en Pro Rege Heerenveen tijdens het WMC in Kerkrade.

Geen Pro Rege in Utrecht dit jaar:

Van den Berg neemt dit jaar niet deel met Pro Rege aan de NBK; het orkest heeft bewust gekozen om dit jaar naar het WMC te gaan; naast het WMC had het orkest een aantal grote projecten in dezelfde periode; 'het is soms goed om even wat gas terug te nemen' aldus Anne, die verwacht dat de band haar opwachting in de toekomst tijdens de NBK zeker weer zal maken. Op de vraag of het verplichte werk de reden van afzeggen is geweest, is Van den Berg duidelijk: 'Nee'. We kennen Anne ondertussen als iemand die wel een mening heeft en vragen derhalve naar zijn idee over het werk van Van der Roost. 'Zeer moeilijk werk, zoals we de laatste jaren zien, zijn er eigenlijk maar drie bands die een dergelijk werk naar behoren kunnen spelen'. De keuze voor een verplicht werk is, evenals voor de kampioensdivisie; een moeilijke taak. 'Wat je nu vaak ziet is dat een werk technisch veel te moeilijk is, het heeft nul-diepgang. Van den Berg ziet liever een meer toegankelijk werk waarin bands 'muziek' kunnen maken. Dit zal waarschijnlijk ook het aantal aanmeldingen ten goede komen.

Voorbereidingen met Soli Brass: 

Zijn voorbereidingen met Soli Brass zijn uiteraard in volle gang. De in de wandelgangen gehoorde opmerking dat 'Handel in the Band' gemakkelijker zou zijn dan het werk van 2016 ('Triumph of Time' red.) betwijfeld hij: 'natuurlijk is het werk totaal anders dan The Triumph of Time, maar hier zijn hele andere uitdagingen te overwinnen. Een niet te onderschatten moeilijkheidsgraad'. Het kan wel een werk zijn waarbij meerdere bands de titel kunnen opeisen volgens Van den Berg.

Soli Brass kent een vrij stabiele bezetting; alleen heeft men voor de principal solocornet een beroep moeten doen op Jeroen Schippers (Marinierskapel); de band hoopt in de nabije toekomst echter ook deze stoel weer met een vaste kracht op te vullen.