Premier Brass 2017 - Christmas Edition in Leeuwarden

Laatste update om 12:34 op Thursday, 5 October

Op zaterdag 25 november 2017 vindt de volgende editie van Premier Brass plaats in het Koepeltheater in Leeuwarden. Sinds 2002 is Premier Brass een geliefd concert op de agenda van brassliefhebbers; een jaarlijks terugkerend evenement waar de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils, samen met een gerenommeerde brassband en een gastsolist, het podium betreedt. Dit jaar is dat Soli Brass en hoornsolist Owen Farr. Deze editie krijgt tevens een licht Kersttintje, daarom: de Christmas Edition! 

Het eerste Premier Brass-concert van de Amsterdam Staff Band vond plaats in 2002 met Brassband Rijnmond. Deze samenwerking met een band buiten het Leger des Heils beviel uitstekend en zo werd een reeks van Premier Brass-concerten georganiseerd met o.a. Brassband De Waldsang, Brassband Schoonhoven, Brassband Oefening en Uitspanning, Soli Brass, Altena Brass, de Spijkerpakkenband, Brassband Pro Rege en Amsterdam Brass. Solisten die deelnamen aan Premier Brass waren o.a. Robin Taylor (2004), Richard Martin (2005), Steven Mead (2014), Brandt Attema (2015) en Ilja Reijngoud (2016). Van deze Premier Brass concerten zijn diverse live-cd's verkrijgbaar.

Premier Brass 2017

De Amsterdam Staff Band is trots op de line-up voor 2017! Dit jaar is dat, naast de Amsterdam Staff Band zelf, na negen jaar weer met Soli Brass en hoornsolist Owen Farr. In een afwisselend programma zullen alle gasten zorgen voor een memorabele avond. 

Soli Brass

Muziekvereniging Soli Deo Gloria, opgericht in 1936 als fanfareorkest, is één van de oudste muziekverenigingen in Leeuwarden. Oorspronkelijk was de vereniging verbonden aan de Vrije Evangelische Gemeente in Leeuwarden. Naast deelname aan concoursen was begeleiden van de samenzang tijdens de erediensten één van de belangrijkste activiteiten. Dirigent Sjoerd Nieuwland [vanaf 1965] vormde het orkest om naar de in opkomst zijnde Engelse brassband bezetting, waarbij de voorkeur van Nieuwland, zelf afkomstig uit het Leger des Heils, uitging naar een dubbel bezette brassband. Soli Deo Gloria trad veel voor het voetlicht, zowel tijdens kerkdiensten, concerten en ook marcherend door de stad. In 1974 werd Jan de Haan aangesteld als dirigent en behaalde Soli Deo Gloria de Nationale Brassband titel. Ook na zijn afscheid, eind 1994, treedt Jan de Haan regelmatig op als gastdirigent tijdens de concerttournees en bij cd-opnamen van Soli Brass. Twee seizoenen nam Soli Deo Gloria deel aan het tv-programma 'U zij de Glorie' van de NCRV, productie Jan de Haan. In 1997 vindt de naamswijziging plaats en heet de band voortaan Soli Brass. Jan de Haan wordt tot 2002 opgevolgd door respectievelijk Wiebe Buis, Thijs Oud en Piet Groeneveld. Vanaf 2002 tot 2005 was Piet Visser dirigent van Soli Brass. Onder zijn leiding volgt een periode van constante muzikale groei met prachtige concerten.  Na een fase van interim-dirigenten, is onze huidige dirigent Anne van den Berg in 2012 aangesteld en vierde de band in 2011 vierde zijn 75-jarig bestaan. Met Anne van den Berg aan het roer is de band voornemens om zich weer in de hoogste regionen van de brassbandscene in Nederland te gaan begeven. In 2015 mag Soli Brass zicht vice-kampioen (runner up) noemen van Nederland in de kampioensdivisie.

 

Owen Farr

Owen, geboren in Pontypool (South Wales, Verenigd Koninkrijk), heeft zich ontwikkeld van lid van de lokale dorpsband tot 's werelds grootste hoornvirtuoos. Na zes succesvolle jaren met de Fairey Band en elf jaar met de Cory Band, reist Owen nu als solist de wereld rond, geeft workshops en toont zich een waar ambassadeur van zijn instrument. Owen doceert onder meer aan het Royal Northern College of Music, Birmingham Conservatoire, Royal Welsh College of Music and Drama en als  internationaal docent aan Salford University. Daarnaast is hij als instructeur verbonden aan de National Youth Brass Band van Groot-Brittannië, de National Childrens Brass Band, de Fermanagh/Tyrone Summer School en de International Brass Band Summer School. Owen reist dikwijls de wereld rond voor optredens en is momenteel solo-hoornist van  de wereldberoemde Band of Battle Creek, een brassband uit de Verenigde Staten, en solo-hoornist bij Tubular Brass (Verenigd Koninklijk). Hij is exclusief Besson Musical Instrument-artiest en verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole voor alle instrumenten die de fabriek van Besson in Duitsland verlaten. Owen bespeelt een Besson Prestige 2050G in combinatie met een Owen Farr Alliance 2 mondstuk.

 

Amsterdam Staff Band

Gastheer en organisator van Premier Brass is de Amsterdam Staff Band van het Leger des Heils. De Amsterdam Staff Band werd in 1962 opgericht en bestaat uit muzikanten vanuit het hele land die allemaal actief zijn binnen een korps (kerkelijke gemeente) van het Leger des Heils. Met het maken van muziek geven de muzikanten invulling aan hun persoonlijk geloof in God. Het repertoire van de Amsterdam Staff Band bevat dan ook een boodschap die is gebaseerd op het Evangelie van Jezus Christus en Zijn liefde voor deze wereld.

Maandelijks reist de Amsterdam Staff Band het land door om op verschillende locaties concerten te geven en leveren zij een bijdrage aan samenkomsten (kerkdiensten) van het Leger des Heils. Regelmatig maakt de Amsterdam Staff Band tournees naar het buitenland. In het verleden werden landen bezocht als Canada, Denemarken, Finland, Noorwegen, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Zweden. In april 2018 maakt de Amsterdam Staff Band opnieuw een tournee naar de Verenigde Staten. De Amsterdam Staff Band staat op dit moment onder leiding van kapelmeester Olaf Ritman.

 

Wilt u het Premier Brass Christmas Edition op zaterdag 25 november 2017 bijwonen? Reserveer dan uw kaarten via www.premierbrass.nl. Kosten bedragen 15 euro per kaart.

 

Concertlocatie:

Koepeltheater
Vredeman de Vriesstraat 24A
8921 BT Leeuwarden

 

Aanvang 19.30 uur.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen via premierbrass@amsterdam-staffband.nl