Stel een vraag en Owen geeft antwoord!

Laatste update om 14:47 op Thursday, 23 November

De gebruikers van onze App hebben nu de kans een vraag te stellen aan Owen Farr en deze zal door middel van het interview wat wordt opgenomen tijdens het Premier Brass Festival door Owen zelf worden beantwoord.

Stel je vragen voor vrijdag 24 november HIER en wie weet wordt jouw vraag beantwoord!

Owen Farr begon zijn muzikale carrière bij de Pontypool Brass Band op zesjarige leeftijd. Hij trad al snel toe tot Gwent County Youth Brass Band en de National Youth Brass Band of Wales, en ging in beide ensembles naar Principal Horn. In 1995 werd hij de British Open Junior Solo Champion en werd hij op 16-jarige leeftijd benoemd tot Solo Horn van de Tredegar Town Band.

Hij studeerde aan het Royal Northern College of Music en trad toe tot de Williams Fairey Band terwijl hij nog steeds student was, waar hij door zijn medespelers werd uitgeroepen tot 'Speler van het Jaar'. Hij genoot vele succesvolle solo-optredens met de band en was ook een belangrijk lid in hun twee Nationale Finale overwinningen. Hij kwam in 2004 bij de Buy as your View Cory band.

Toen hij afstudeerde aan de RNCM, werd Owen daar benoemd tot tenorhorn leraar en aanvaardde hij ook een baan aan de universiteit van Liverpool. Hij ging verder met het vormen van 'Sonar Brass' met Richard Marshall, Alan Morrison, Nicholas Hudson en Shaun Crowther. Dit dynamische ensemble heeft veel succes gehad, met als hoogtepunt de prestigieuze uitzendingen zoals 'Listen to the Band' en 'Friday Night is Music Night'.

Owen is toegewijd aan het verbeteren van de pedagogie van de tenorhoorn en onderzoekt voortdurend manieren om de lesmethoden voor het instrument dat hij liefheeft te verbeteren. Naast zijn werk aan het Conservatorium van Birmingham als Tenor Horn Tutor en Brassband Scoring / Arranging, geeft hij ook les aan het Royal Welsh College of Music and Drama en is hij Besson endorser, waarmee hij het land rondreist om de bekendheid van de Tenor Horn te vergroten.