SFF2019 C-groep: De Broederband staat stil bij 75 jaar vrijheid

Laatste update om 14:24 op Saturday, 9 November

4. De Broederband Beerzerveld o.l.v. Jan Jager  

Bij de Broederband is het thema '75 jaar vrijheid'. Bugels, trombones en trompet en cornetten staan om de rest van het orkest. Een opening met Soldaat van Oranje heeft altijd wel impact, ook al is het maar een korte opening. In Theme from Schindler's List krijgt de bugelsectie de spotlight op zich gericht. Helaas is niet alles even zuiver. De dia's met uitleg over de film zijn eerder beschouwend dan dat ze je de muziek in trekken.

Als wandeling tussen de verschillende aspecten van oorlog en vrede horen we Soldaat van Oranje weer, gevolgd door de mars Arromanches van A.E. Kelly. Het begin is slordig in het samenspel en de intonatie geeft op meerdere plekken problemen. 

Soldaat van Oranje brengt ons opnieuw bij een volgend werk. Een suite uit de hitserie Band of Brothers van de hand van Rieks van der Velde. Het werk vraagt nogal wat van het orkest, vragen die de fanfare niet allemaal weet te beantwoorden. 

Het programma van De Broederband wordt besloten met We'll meet again. De Vera Lynn klassieker krijgt ook een gezongen versie. Ingetogen en zonder veel omhaal. Laat 2020 maar komen; De Broederband is er klaar voor.  

Programma: 
Soldaat van Oranje arr. Rogier van Otterloo  
Theme from Schindler’s List arr. Frank Bernaerts solist: bugelsectie  
Arromanches arr. A.E. Kelly  
Band of Brothers arr. Rieks van der Velde  
We”ll meet again arr. Willy Hautvast