SFF2019 B-groep: Goed optreden van Concordia Wjelsryp

Laatste update om 16:48 op Saturday, 9 November

De jury bestaat vandaag uit Jan de Haan, Gerrit Breteler en Piet van der Heide. Jan de Haan zal met name letten op de kwaliteit van de muziek, Gerrit Breteler op het entertainment en de presentatie en Piet van der Heide op de opbouw van het programma. 

1. Chr Fanfarekorps Concordia Wjelsryp o.l.v. Andries Kramer
De eerste klanken komen niet uit het orkest van Concordia, maar van de videobeelden. De beelden van het universum worden begeleid door zeer toepasselijke muziek van de fanfare. Het orkest heeft een mooie doorzichtige klank. 

Muziek staat voorop bij dit orkest en de videobeelden zijn mooi ondersteunend. In Canto della Terra heeft het orkest het wat lastiger om in de gedragen melodielijnen de zuiverheid goed te bewaken. De transparantie is nu minder aanwezig. 

Sjoerd Bartlema op trombone is de solist in The wind beneath my Wings en weet de solo met veel zelfvertrouwen te spelen. Af en toe is het zoeken naar de juiste afstemming met het orkest. Netjes gespeeld en een verdiend applaus.

Binnen het thema van de 4 elementen wordt het vuur uitgebeeld met de Ritual Fire Dance. Een verzorgde uitvoering met wel wat foutjes. En dan de afsluiter In the Stone van Earth, Wind & Fire, kan het toepasselijker. Hier horen we weer meer detail van dit mooie fanfare-orkest. Een muzikaal interessant programma.

Programma: 
Fanfare-The Benefaction from sky and mother earth - Satoshi Yagisawa Arr. Andries Kramer  
The Land of Wind and Water (excerpt) - Jan de Haan  
Canto della Terra - arr. Alma Muller  
The wind beneath my wings - arr. Marten van der Wal solist Sjoerd Bartlema Trombone  
Ritual fire dance - arr. Frank Bernaerts  
In the Stone - arr. Gilbert Timmer