SFF2019 C-groep: Legato met elkaar het sterkst

Laatste update om 16:33 op Saturday, 9 November

6. Muziekvereniging Legato Burgum o.l.v. Sijtze van der Hoek  

Laatste deelnemer in de C-groep is Legato uit Burgum. Met 52 mensen op het podium de grootste bezetting in deze C-groep. "Licht" is het thema dat ons door het programma voert van Legato, te beginnen met het thema uit Game of Thrones naar het boek "Het lied van ijs en vuur". 

De dag begint met Ritual of Light. Mooie geprojecteerde beelden illustreren de muziek. De totaalklank van het orkest is wat wollig, hier en daar is het niet geheel zuiver. In het excerpt uit Orion van Jan Van der Roost laat dirigent Sijtze van der Hoek horen wat je allemaal met zo'n groot orkest kunt. Daarna is de start van Over the Rainbow vanaf het balkon in de zaal. De samenklank kan symbool staan voor de uiteinden die door een regenboog worden verbonden. De pot goud is ook hier niet gevonden. Legato heeft ervoor gekozen delen van composities te laten horen en dat doet je soms verlangen naar meer. 

Een verteller zet ons voor de tweede keer op het pad van het licht. Dit keer Towards A New Horizon, met prachtige plaatjes van het Noorderlicht. Dit werk past het orkest goed. Waar het dunner georkestreerd is, klinkt het orkest nogal eens kwetsbaar, maar in de tutti's heeft iedereen het naar de zin. Het levert een welgemeend applaus van het publiek op.

Ocho Kandelikas, de achtarmige kandelaar die gebruikt wordt bij het Hanukah feest, is de titel van het laatste werk. Het klinkt nadat de verteller ons de verlichting heeft geduid. En deze lichte muziek wordt besloten met het uitblazen van het licht.

Om 16:00 uur gaan we hier door met de B-groep

Programma:
Game of Thrones - Ramin Djawadi, arr. Frank Bernaerts  
Ritual of Light - Michael Geisler  
Orion - Jan van der Roost  
Over the Rainbow - Harold Arlen, arr. Klaas van der Woude ` solo voor flugel choir  
Towards A New Horizon - Steven Reineke, arr. Erik Rozendom  
Ocho Kandelikas - arr. Sijtze van der Hoek