SFF2019 C-groep: Verzorgde muziek van Fanfare Blauwhuis

Laatste update om 14:59 op Saturday, 9 November

5. Fanfare Blauwhuis o.l.v. Roelof Bakker   

Uitgedost in allerlei fleurige kostuums betreden de leden van de jonge Fanfare Blauwhuis het podium. Het programma wordt aangekondigd en we horen de eerste tonen van het bekende Abba Gold. Muziek die twee keer zo oud is als de gemiddelde leeftijd van het orkest. De klank van de fanfare is al zeer behoorlijk. Een overgang levert eventjes problemen op, maar dat is snel weer verholpen. Een zeer aangename vertolking van dit werk.

In Bohemian Rhapsody zitten meer uitdagingen voor de muzikanten. Achter een scherm zien we een profiel van Freddie Mercury, die meezingt op de tonen van het orkest. Origineel. Dan is het tijd voor The Time of My Life. Met kleine beweginkjes wordt er een spanning gecreëerd in de band. Goed bedacht. 

Grease! besluit het zeer verzorgd gespeelde programma van Fanfare Blauwhuis. Een populaire keuze van muziek waarvan de arrangementen goed gekozen waren bij het niveau van de band. Er is veel aandacht besteed aan de basisvaardigheden en daarop kan mooi verder gebouwd worden. Het enige wat niet verzorgd was was duidelijk de pruik van de dirigent.  

Programma:
Abba Gold - Björn Ulvaeus & Benny Andersson / arr. Ron Sebregt solisten: Anneke Zeinstra & Sanne Altena, trompet  
Bohemian Rhapsody - Freddie Mercury / arr. Randy Beck  
(I've Had) The Time Of My Life - Franke Previte / Donald Markowitz / John DeNicola / arr. Frank Bernaerts (From The Motion Picture "Dirty Dancing")  
Grease! - Warren Casey & Jim Jacobs / arr. John Moss solist: Rennie de Jager, alt sax