SFF2019 C-groep: OpMaat groeit in enthousiast optreden

Laatste update om 13:51 op Saturday, 9 November

Muzykferiening ‘OpMaat’ Berltsum o.l.v. Gatse Hylkema  

Beelden van de planeten openen het programma van OpMaat. Een meisje in een onesie droomt weg bij de afbeeldingen in haar boek en samen met haar gaan we op reis. Allereerst naar de grootste planeet uit ons zonnestelsel, Jupiter. De opening is nogal uit balans en voluit gespeeld. Samenspel en zuiverheid zijn niet optimaal. Een nieuwe observatie uit het prentenboek brengt ons bij Mars. 

In Mission to Mars van Filip Ceunen laat OpMaat horen over meer dynamische variëteit te beschikken. Muzikaal gebeurt er zeker het een en ander in dit werk. Filmische muziek die je graag wil meevoeren. De problemen met de zuiverheid zijn echter een stoorzender in het geheel. 

Jaap Akkerman

Tijd voor wat luchtigers nu, de maan maakt andere gevoelens los. Trompettist Jaap Akkerman soleert verdienstelijk in het swingende Fly me to the Moon. Dan is het tijd voor het laatste bezoekje en dat is aan Venus. Met een mooi aantal van 36 muzikanten speelt OpMaat enthousiast haar finale, waarna we terugkeren naar onze eigen planeet en weer thuis zijn in de Flambou.   

Programma:
Jupiter Hymne - Johan de Meij  
Mission to mars - Filip Ceunen  
Fly me to the moon (in other words) - Bart Howard, arr. Henk Ummels Solist: Jaap Akkerman  
Venus - Robbie van Leeuwen, arr. Andrea Ravizza