SFF2019 B-groep: Prins Hendrik van vele markten thuis

Laatste update om 19:00 op Saturday, 9 November

4. CMV Prins Hendrik Scheemda o.l.v. Gosse Reijenga  

Prins Hendrik heeft zijn slagwerkers uitgedost met driekante steken. We krijgen beelden te zien van de leden van het orkest. Leuk gedaan. Pastime with good Company krijgt een mooie inzet, al is de speelstijl van de verschillende instrumentgroepen nogal gevarieerd. Een flitsende inzet van In The Stone brengt een nieuwe sfeer en de aankondiging van dirigent Gosse Reijenga ontlokt een hartelijk applaus aan het publiek. In het samenspel is niet alles sluitend, maar energiek is het zeker. 

We worden heuse wereldsterren beloofd door de dirigent, als in de beste talentenshows. Waarna de inzet van Children of Sanchez niet helemaal verschoond blijft van probleempjes. Rens Riechelman geeft een prima vertolking van deze evergreen. Dan is de stage voor The Young Ones en Cliff Richard in Livin' Doll. Leuk gedaan en genoeg te lachen.
 
Rens Riechelman

Dan wordt het toch menens met The Battle of the North. Plots heeft dirigent Gosse Reijenga een Friese ijsmuts op. De compositie van Halbertsma en Jage start met het Friese volkslied, maar daarna komen de Groningse vlaggen overal vandaan. De Friese ijsmuts maakt plaats voor een geheel Groningse outfit. En het Gronings volkslied klinkt in de zaal. 

Programma:
Pastime With Good Company - Henry VIII- arr. Marten van der Wal  
In The Stone - Earth, Wind and Fire, arr. Gilbert Tinner  
Children of Sanchez - Chuck Mangione, arr. Luc Vertommen Solist: Rens Riechelman (bugel)  
Livin’ Doll - Cliff Richard & The Young Ones Solisten: Gosse “Cliff” Reijenga, Eelko Haan, Jan Harkema, Robert Vos en Xander van der Wal  
The Battle of the North - E. Halbertsma/G.R. Jage