SFF2019 B-groep: Wubbenus Jacobs loopt vooruit op jubileum feestelijkheden

Laatste update om 17:20 op Saturday, 9 November

2. c.m.v. Wubbenus Jacobs Arum o.l.v. Arjen Steur  

Een interessante opstelling van Wubbenus Jacobs. Meer een V-vorm zoals bij bigbands. Voor de trompettisten betekent het staan. 

De mars l'Entracte is een zeer kwiek begin van het programma. Zo pittig ingezet dat het slagwerk moeite heeft om de timing precies te volgen. De zeer jeugdige groep muzikanten vertelt in dit programma hun verhaal, het verhaal van Wubbenus Jacobs dat al bijna 100 jaar duurt. Philip Sparke's Ballad for Benny is een mooi ingetogen werk. Het orkest weet de muzikale lijnen goed te pakken. Dynamisch is het minder spannend en er zijn momenten waarop de stemming problemen geeft. 

In Tricky Trombones loopt het niet helemaal zoals gewenst. De solisten komen niet boven het orkest uit. De balans tussen de 3 trombonisten raakt verstoord en het samenspel is zeer onrustig in het orkest en het loopt behoorlijk uit elkaar. Zonde van de voorbereiding. In It don't mean a Thing is er een nieuwe kans en het orkest pakt het goed op. 

De finale is het feest der herkenning met de NL Feestmedley. Soms staken echter de stemmen, vooral gezongen en dan blijkt dat ook feestmuziek een serieuze zaak is, maar gezellig is het zeker bij deze vereniging.

Programma:
l'Entracte - Jan Bosveld  
Ballad for Benny - Philip Sparke  
Tricky Trombones - Jack Helyer Solisten: Sijmon van Abbema, Willy Brouwer, Sjouke van Althuis,  
It don't mean a thing - Duke Ellington, arr. Dick Ravenal  
NL Feestmedley - Jasper Staps