SFF2019 C-groep: Jeduthun brengt een ode aan de Italiaanse opera

Laatste update om 12:43 op Saturday, 9 November

1. Fanfare Jeduthun Opeinde/Nijega o.l.v. Willem Flisijn  
5 muzikanten betreden allereerst het podium voor een intro van slagwerk en basnoten, dan neemt het gehele orkest bezit van het podium met een swingend nummer genaamd Pepperizza. Alle dames zijn gekleed in een mooie avondjurk. Zeer passend bij het opera-thema met allemaal arrangementen van dirigent Willem Flisijn. De muziek van het 21 leden tellende orkest wordt vergezeld van toepasselijke dia's. Muzikaal gaat niet alles crescendo. Hier en daar sluipen er nogal wat foutjes in. 

Het programma wordt voortgezet met Nessun Dorma, maar dan zonder de zanger die aanvankelijk de hoofdrol opeist, en vervolgens al hoestend en proestend besluit zijn plek in het orkest weer in te nemen. Puccini's briljante aria levert de fanfare een worsteling met de zuiverheid op. Dan snel door met Chris Nicolai die op zijn hoorn een arrangement van Carnaval de Venice ten gehore brengt. Uit het hoofd spelend laat Chris horen over de nodige vaardigheden te beschikken. Jammer dat de begeleiding de solist met enige regelmaat overvleugelt. 

Na een kort intermezzo volgt een bezoek aan Romeo and Julliet. Een rustpunt in het programma. Andere hoogtepunten uit Italiaanse opera's volgen met solisten die hun bijdrage leveren. Inmiddels heeft de muziek wel te lijden onder de stemmingsperikelen. Het wordt alllemaal wat recht toe recht aan gespeeld. Tot het laatste werk valt er ook niet zoveel te beleven. Dan verschijnen plots twee wielrenners ten tonele, die een fles Chianti combineren met pizza. De saxgroep wil er nog niet mee stoppen en het uitgestelde slot is helaas wel erg ongelijk. 

Programma:
Pepperizza - Willem Flisijn  
Il Barbiere di Siviglia - Gioacchino Rossini , arr. Willem Flisijn  
Nessun Dorma - Giacomo Puccini, arr. Willem Flisijn  
Carnaval de Venice - Jean Baptiste Arban, arr. Willem Flisijn Solist Chris Nicolai  
Romeo and Julliet - Nino Rota, arr. Willem Flisijn  
Roba Italiana - E. di Capua, G. Verdi, E. de Curtis, L. Denza, arr. Willem Flisijn  
Brindisi - Guiseppe Verdi, arr. Willem Flisijn