Fanfare meets Brass

Laatste update om 12:45 op Sunday, 17 March

Op zaterdag 23 maart geeft het fanfareorkest van Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel een gezamenlijk concert met de B-band van Brassband Schoonhoven. Twee gerenommeerde orkesten uit de Krimpenerwaard, die duidelijk verschil laten horen tussen enerzijds de fanfareklank en anderzijds de klank van enkel koperinstrumenten. 

Brassband Schoonhoven B 
Het B-orkest van Brassband Schoonhoven speelt haar tweede seizoen onder leiding van Joop Nijholt. Het orkest komt uit in de tweede divisie en neemt regelmatig deel aan wedstrijden. Vaste prik op de agenda is deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in het najaar. In het voorjaar is er dan nog ruimte om aan een andere wedstrijd deel te nemen – vorig jaar bezocht de band Groningen op de Dutch Open Brassband Championships. Dit jaar reizen ze zuidwaarts, over de grens, naar Mechelen om deel te nemen aan de Vlaams Open Brassband Kampioenschappen. 

Hier brengt het orkest een groot wedstrijdwerk naar keuze, een solowerk en een kort verplicht werk ten gehore. De solist is Wouter van de Werken op euphonium. 

Fanfareorkest Concordia
Mark van Mil heeft sinds eind 2022 de muzikale leiding over fanfareorkest Concordia. Het orkest streeft ernaar om jaarlijks een aantal concerten te geven waar de leden zich in muzikaal opzicht in vast kunnen bijten. Daar is dit concert er één van en dan staan onder meer The Innocent Condemned van Rob Goorhuis en Songs of the Wizz in een arrangement van Peter Kleine Schaars op het programma.

Wilt u van beide orkesten genieten dan bent u van harte welkom op zaterdag 23 maart. Het concert begint om 20.00 uur in de theaterzaal van De Tuyter, Nachtegaalstraat 8 in Krimpen aan den IJssel. De kassa is vanaf 19.30 uur geopend, toegang bedraagt € 10,00 euro. Kaarten kunnen ook gereserveerd worden via info@concordiakrimpen.nl