Colours in Brass

Laatste update om 16:40 op Tuesday, 9 April

Zaterdag 13 april presenteert Brassband Kunst en Vriendschap de concertshow Colours in Brass.

De concertzaal van ’t Rondeel in Woudrichem wordt deze avond omgetoverd tot een heus kleurenspectrum. Tijdens deze avond word je niet alleen verrast door de diverse klankkleuren, maar ook visueel valt er veel te genieten!

Kunst & Vriendschap uit Meeuwen viert volgend jaar het 125-jarig jubileum. Vorig jaar gaf de brassband een aantal bijzondere optredens en wist K&V goede resultaten te behalen bij wedstrijden, waaronder een prachtige derde plaats bij de Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Utrecht begin november. K&V staat sinds 2015 onder leiding van dirigent Henk van Loon.

In de concertshow Colours in Brass neemt K&V de toeschouwer mee naar de donkere kant van de maan. Een kant waar geen licht is en alles nog steeds een groot mysterie lijkt te zijn. Paul Lovatt Cooper heeft dit alles vertaald naar prachtige, indrukwekkende muziek. In The Dark Side of the Moon gaan we met elkaar op ontdekkingsreis en ervaren we of het daarboven écht zo donker en mysterieus is. Verder ben je getuige van de reis die K&V gaat maken in een razendsnelle stoomlocomotief en kun je luisteren naar muziek van Coldplay. Ook een echte brassbandklassieker mag natuurlijk niet ontbreken. Het spectaculaire Shine As The Light van Peter Graham vormt één van de hoogtepunten op het programma van Kunst en Vriendschap.

Naast het optreden van Kunst en Vriendschap kun je deze avond genieten van Brass Band Schoonhoven B. Deze band neemt zaterdag 20 april deel aan het Vlaams Open Brassband Kampioenschap in Mechelen. Tijdens dit concert in Woudrichem brengt de band onder leiding van dirigent Joop Nijholt haar complete programma voor deze wedstrijd. Trip Into The Clouds van Thibaut Bruniaux is het verplichte werk in de divisie waarin Brass Band Schoonhoven B uitkomt. Als solowerk is gekozen voor de euphoniumsolo In Gardens of Peace van Philip Harper met als solist Wouter van de Werken. Lions of Legends van de populaire Franse componist Thierry Deleruyelle is het grote werk op het wedstrijdprogramma van de band uit de Zilverstad. In dit werk beschrijft de componist zowel de geschiedenis van de leeuw als haar eigenzinnige karaktereigenschappen, uiteraard met het nodige gebrul waar de leeuw om bekend staat.

Naast het wedstrijdprogramma voor het VOBK heeft Brass Band Schoonhoven B nog een aantal andere muzikale verrassingen op haar programma staan.

Kortom: Alle ingrediënten voor een topavond met brassbandmuziek zijn aanwezig!

Wanneer: Zaterdag 13 april om 20.00 uur (zaal open 19.45 uur)
Waar: Cultureel Centrum ’t Rondeel (’t Rond 2 in Woudrichem)
Toegang: gratis

Voor meer informatie: www.brassbandkunstenvriendschap.nl