NBK 2023: 2e divisie, BBS-B

Laatste update om 12:00 op Saturday, 4 November

Philip Sparke schreef het werk ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de Zwitserse Seeländer Jugend Brass Band in 2022. 

Mooie start van Lakeland Variations; dynamisch zijn mooie verschillen te horen. Op 16 is dynamiek wat fors in euphonium en missen we daardoor het samenspel met solo-horn. Variation 1 is strak van samenspel met veel detail, mooie mutes ook! Op 50 klopt de dynamiek prima gevolgd door een helder fortissimo op 56. Variation 2 is ook gedurfd in articulatie waarbij het samenspel soms wat uit balans raakt door het tempo. De combi tussen band en percussion mag niet onvermeld blijven, deze is prima! Mooie solisten in Variation 3, muzikaal gebracht. Dit zet zich voort in Variation 4 met een mooie climax naar 192 en vervolgens naar 196 waarbij de balans in positieve zin opvalt.
Het Meno Mosso kent veel aandacht voor detail. De start van 223 (Fuga) kent wat samenspelproblemen tussen slagwerk en band. Dirigent Joop Nijholt houdt de band strak onder controle in aanloop naar de finale van het werk; soms sluit het samenspel net niet, maar vanaf 282 valt er veel te genieten; mooie volle lijnen tegen een goed gearticuleerd ensemble. Mooie uitvoering van deze jonge band.