DOBC 2023: 2e divisie: Brass band Schoonhoven B

Laatste update om 11:34 op Saturday, 10 June

Brass band Schoonhoven-B - Joop Nijholt
Glory Fanfare - Otto M. Schwarz
Momentum - Thomas Doss, arr. Klaas van der Woude
…as a glow - Ludovic Neurohr

Met een levendige en opwindende opening van "Glory Fanfare" van Otto M. Schwartz, laten de zilverstedelingen zich direct van hun beste kant horen. De dubbele cornetrijen aan beide zijden van de band, samen met een krachtig funkritme in de bassectie en drums, zorgen voor een energieke start van het programma. De verschillende secties laten een prachtige en comfortabele sound horen.

BBS-B begint aan de uitvoering van Momentum met enkele ongelijke inzetten die zorgen voor een valse start van de verder mooi gedragen uitvoering. Solistisch is het goed voor elkaar en voor het eerst vandaag horen we écht pianospel. Dirigent Joop Nijholt neemt niet alleen de muzikanten maar ook de luisteraar helemaal mee in het verhaal.

Het in 2015 gecomponeerde werk …as a glow van Ludovic Neurohr wordt door BBS met zeer overtuigend spel geopend. Op wat intonatieproblemen na blijft de energie vloeien bij band en dirigent. Het slagwerk is op momenten net iets te luidruchtig. Gaandeweg het middendeel neemt de spanning wat af en verdwijnen de dynamische verschillen die er eerder wel waren. In het slotdeel komen de energie en drive terug. Een overtuigend slot van dit optreden.