Try Out concert Brass Band Roosendaal

Laatste update om 06:04 op Saturday, 19 May

Met de oprichting van de Stichting Brass Band Roosendaal op 26 juli 2016 heeft ook het westen van de provincie Noord-Brabant een eigen brassband. Het doel is om de gevorderde muziek uit te dagen deel te nemen aan de projecten die Brassband Roosendaal organiseert, waarbij steeds in een overzichtelijke periode van repeteren wordt toegewerkt naar concerten of een wedstrijd. 

Succesvol debuut
Dat de animo in de regio voor een brassband groot is bewees wel het eerste concert op 8 april 2017 onder leiding van Frank de Jong. Er kwamen ruim 200 belangstellenden af op het inaugurale concerten dat was een prachtig succes voor de nieuwe band.

Deelname DOBC
Dit jaar staat het project in het teken van deelname aan de Dutch Open Brass Band Championships op 9 juni in Drachten. Opnieuw onder leiding van Frank de Jong komt de band uit in de tweede divisie. In een kort repetitieproces van april tot juni wordt getracht een zo’n hoog mogelijk niveau te bereiken. De band wil zich in Drachten meten met de andere bands in de tweede divisie en tegelijkertijd werken aan de naamsbekendheid.

Try Out concert
Als voorbereiding op het optreden in De Lawei zal de brassband samen met Harmonie Oranje uit Wouw te horen zijn tijdens een uitwisselingsconcert. Dit concert vindt plaats op zaterdagavond 26 mei 2018 vanaf 20.00 uur in de Kleine zaal van Schouwburg de Kring te Roosendaal. Entree € 10.

Naast de 3 werken die op het programma staan voor de DOBC zal er van beide orkesten een zeer gevarieerd repertoire te horen zijn.