NBK 2023 bijna weer van start

Laatste update om 18:53 op Wednesday, 1 November

Tivoli-Vredenburg in Utrecht is vanaf vrijdag weer de locatie voor de brassbandliefhebber als de Nederlandse Brassband Kampioenschappen beginnen. Dit jaar doen 43 deelnemende bands mee met een mooi aantal deelnemers in de lagere divisies. Bovendien kunnen we enkele nieuwe orkesten verwelkomen, waaronder Brass Band Merum en Brassband Nuenen. Ook een aantal dirigenten beleeft hun NBK-debuut, onder wie Ralf Schreurs, Raf Van Looveren en Koen van der Molen.

De deelnemende bands hebben zich de afgelopen maanden intensief voorbereid, met vijf intrigerende composities op het programma, waaronder twee compositie-opdrachten (Stichting NBK) voor de 4e en 1e divisie. Trouwe volgers van CU Brass hebben kunnen lezen dat de bands uit verschillende divisies de composities positief hebben ontvangen, soms met wat kanttekeningen. De reacties van bezoekers bij diverse try-out concerten in het hele land waren eveneens zeer positief, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn voor het publiek tijdens de NBK.

Dit jaar heeft de Stichting NBK goede veranderingen doorgevoerd met betrekking tot de inspeelruimte voor de bands. Die is nu ruimer van opzet en minder warm! In voorgaande jaren eindigde de NBK op de zaterdagavond in een nogal beperkte ruimte rond de prachtige zaal. Maar nu is er goed nieuws: er staat een heuse afterparty gepland in Kitchen Bar Danel, die duurt tot 01:30 uur. Een geweldige toevoeging aan dit prestigieuze evenement!

Wat is het hoogtepunt voor de bands die maandenlang hebben gewerkt aan hun optredens in Tivoli-Vredenburg? Dat is, zonder twijfel, een uitverkochte zaal! Hoewel er geen livestream beschikbaar is, worden er wel opnamen gemaakt door BrassPass, die kort na het weekend kunnen worden bekeken tegen een kleine vergoeding.

Om de sfeer en beleving van de NBK in Tivoli-Vredenburg volledig te omarmen, is er eigenlijk maar één keuze: erbij zijn! Er zijn nog tickets beschikbaar, dus aarzel niet om ze te bestellen en kom naar Utrecht om dit geweldige muziekevenement mee te maken!

NBK voorzitter Ale Nicolai kan het niet beter zeggen: ‘We hopen op een geweldig evenement met veel publiek, gezelligheid, sfeer en mooie uitvoeringen. Als voorzitter ben ik tevreden als de fans Tivoli-Vredenburg uitlopen en alweer uitkijken naar de NBK volgend jaar.'

Klik HIER om de NBK programma-krant te bekijken.