Nieuwe inspeelruimte NBK 2023

Laatste update om 09:45 op Saturday, 27 May

Aan het einde van 2022 heeft het bestuur van de Stichting NBK een enquête gehouden over de NBK 2022. Naast talloze positieve punten, zoals de geweldige sfeer, goed samengestelde programmering, uitstekende zaalvoorzieningen en prachtige muziek, kwam de inspeelruimte naar voren als een verbeterpunt. Met name muzikanten en dirigenten hebben gemeld dat de huidige inspeelruimte qua grootte en temperatuur te wensen overlaat.

In overleg met TivoliVredenburg heeft de Stichting NBK voor de komende editie van de NBK een nieuwe inspeelruimte vastgelegd en getest. "Tijdens de komende NBK bieden we de bands Club Nine op de 9e etage van TivoliVredenburg aan. Met een repetitie op die plek heeft de Koninklijke Brassband Utrecht deze ruimte in april getest, naar volle tevredenheid van muzikanten, dirigent en het NBK-bestuur. De ruimte is qua grootte ruim voldoende om als band goed te kunnen voorbereiden en inspelen, en de klimaatbeheersing zorgt ervoor dat het in de zaal niet te warm wordt. Wat ons betreft een flinke verbetering die de kwaliteit van het evenement ten goede komt" aldus Ale Nicolai, voorzitter van de NBK.

Bands die willen deelnemen aan de 42e editie van de NBK op vrijdag 3 en zaterdag 4 november 2023, kunnen zich nog tot en met 15 juni van dit jaar inschrijven, klik HIER om naar de website te gaan.