43 deelnemers tijdens NBK 2023

Laatste update om 11:41 op Friday, 30 June

Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november zijn de 42e Nederlandse Brassband Kampioenschappen in Tivoli-Vredenburg in Utrecht. Dit jaar doen 43 brassbands uit vijf divisies mee aan dit prestigieuze evenement. De kampioenschappen gaan op vrijdag van start met de optredens van zeven bands in de vierde divisie, gevolgd door tien orkesten in de derde divisie. Op zaterdag staan overdag de tweede divisie (10 bands) en de eerste divisie (8 bands) geprogrammeerd. Het hoogtepunt van de avond is de kampioensdivisie waar acht bands de strijd met elkaar aangaan om de Nederlandse titel. De winnaar vertegenwoordigt ons land op de Europese Brassband Kampioenschappen van 2025 in het Noorse Stavanger. Twee bands uit de kampioensdivisie doen niet mee. Amsterdam Brass is na ruim 60 jaar gestopt en de Spijkerpakkenband heeft een ander evenement op de agenda staan: de German Open.

Alle deelnemers op een rijtje, klik HIER voor het overzicht.
Voor de juryteams, klik HIER
Voor de verplichte werken, klik HIER

De exacte dagindeling van het evenement wordt in september bekendgemaakt. Zorg ervoor dat je dit belangrijke evenement niet mist waar je kunt genieten van indrukwekkende muziek en het vakmanschap van de beste brassbands van Nederland. Het belooft een memorabel kampioenschap te worden waar de passie voor brassbandmuziek centraal staat.

NBK-voorzitter Ale Nicolai is zeer tevreden over de vele aanmeldingen: “Zo’n groot aantal deelnemers is geweldig en is zeker in deze tijd waarin amateurmuziek onder druk staat een opsteker voor de sector. Met een evenwichtige spreiding over alle divisies wordt het smullen voor het publiek. Het is goed om te zien dat de NBK als evenement staat als een huis en wordt gezien als hét podium waar bands zich graag willen laten zien en horen. Met vijf fantastische, uitdagende composities gaan we er een prachtig kampioenschap van maken.“