Amsterdam Brass stopt ermee na ruim 60 jaar

Laatste update om 12:58 op Thursday, 15 June

Amsterdam Brass kondigt met een gevoel van weemoed het einde aan van de kampioensdivisieband, die ooit begon als de Nationale Brassband. Het bestuur en de leden hebben met spijt moeten concluderen dat het niet langer haalbaar is om op het hoogste amateurniveau in Amsterdam een orkest te behouden.

Desondanks wordt vol vertrouwen naar de toekomst gekeken en is besloten om zich te richten op een groots slotproject dat gepland staat voor het voorjaar van volgend jaar. Tijdens dit bijzondere project haalt Amsterdam Brass nog één keer alles uit de kast om te laten horen hoe prachtig brassbandmuziek kan zijn. Meer details over dit project worden op een later moment bekend. Amsterdam Brass is op zoek naar helden uit eerdere generaties en vrienden van de band, met wie zij al die jaren hebben samengewerkt. Alle muziekliefhebbers worden van harte uitgenodigd om deze unieke ervaring met de band te delen.

Geschiedenis
Met het afscheid van de band komt een einde aan een indrukwekkende reis. 61 jaar geleden werd Amsterdam Brass opgericht als de Nationale Brassband, onder leiding van Meindert Boekel. Gedurende 25 jaar groeide Amsterdam Brass uit tot één van de meest toonaangevende brassbands in Nederland.

Tijdens het 10-jarig bestaan in 1972 werd de band bekroond met de titel Brassband van het Jaar, destijds het onofficiële Nederlands kampioenschap. Amsterdam Brass heeft talloze succesvolle concerten gegeven, zowel nationaal als internationaal, en heeft opgetreden voor radio en televisie. Dankzij aantrekkelijke en vernieuwende concertprogramma's met diverse muziekstijlen en een dynamische podiumuitstraling wist de band een steeds groter publiek te bereiken.

Na het behalen van drie kampioenschappen in de 1e divisie werd Amsterdam Brass sinds 2004 een vaste waarde in de kampioensdivisie bij de Nationale Brassband Kampioenschappen.