Gelders Fanfare Orkest en Brassband Schoonhoven geven dubbelconcert

Laatste update om 15:01 op Tuesday, 4 October

Liefhebbers van fanfare en brassband kunnen zaterdag hun hart ophalen. Het Gelders Fanfare Orkest met dirigent Erik van de Kolk en Brass Band Schoonhoven met Erik Janssen geven een dubbelconcert in Elspeet. Beide orkesten opereren al jaren op absoluut topniveau; ze behaalden kort geleden zeer aansprekende resultaten op het WMC in Kerkrade.

Brass Band Schoonhoven is momenteel in de voorbereiding op hun deelname aan de Nederlandse Brassband Kampioenschappen eind deze maand in Utrecht en heeft uiteraard het verplichte werk op de lessenaar staan tijdens dit concert (Redbad - Jan de Haan). Daarnaast is onder meer het prachtige Novella (Ben Hollings) te beluisteren waarin een hoofdrol is weggelegd voor Robbert Vos en Dennis Vork. De jubilerende brassband (100 jaar) brengt verder mooie en afwisselende werken. Voor het GFO is dit het eerste concert na het WMC; het orkest brengt onder meer Hypernikon (Jan Van der Roost), de Angelus Koraalvariaties (Eduard de Boer) en het prachtige Distant Land.

Kaarten voor dit concert zijn verkrijgbaar aan de zaal van het Kulturhus aan de Nachtegaalweg 2 in Elspeet. Het concert begint zaterdag om 20:00 uur.