Amsterdam Brass met dirigent Paul van Gils naar het NBK

Laatste update om 17:38 op Friday, 1 June

Laatste optreden Pierre Volders:
Tijdens de komende editie van de Dutch Open Brassband Championships (9 juni aanstaande) zal Pierre Volders voor het laatst de band leiden.

Jong talent, oude bekende:
Van Gils is een jong talent en geen onbekende bij Amsterdam Brass. Hij heeft in het verleden wel eens meegespeeld op cornet en als repetitor en dirigent diverse (groeps)repetities en concerten verzorgd. Zelf zegt hij: ‘Ik vind het een hele eer door Amsterdam Brass benaderd te zijn om met ze naar het NBK te gaan. In het verleden hebben we al een aantal fijne samenwerkingen gehad, dus ik kijk ontzettend uit naar deze mooie uitdaging!’

Het NBK
Op het NBK komt Amsterdam Brass uit in de kampioensdivisie. In 2018 is “Trajectum” van Rob Goorhuis  het verplichte werk op deze wedstrijd. De voorbereiding op een NBK is altijd redelijk intensief en spannend. Paul van Gils zegt over de deelname aan het NBK: “Ik ga ervoor dat we vol vertrouwen het podium op gaan, en met een voldaan en trots gevoel er weer vanaf komen!”

Na het NBK
Na het NBK neemt de band de tijd om op zoek te gaan naar een chef-dirigent voor langere tijd. Daarvoor liggen nog vele scenario’s open.