EBBC 2018: Solistenfinale

Laatste update om 09:44 op Wednesday, 2 May

De drie beste jonge koperblazers en/of slagwerkers van Europa zijn te horen in een spetterend soloconcert begeleid door Brassband Schoonhoven, één van de beste brassbands uit Nederland. Dit Solisten Galaconcert op donderdag 3 mei is de  afsluiting van de driedaagse solistencompetitie. Dit concours wordt gehouden in het kader van de European Brass Band Championships in Utrecht.

Wie de solisten zijn en op welke instrumenten ze spelen wordt na de voorrondes bekend op woensdag 2 mei. Wat we nu al zeker weten is dat het een concert wordt met musici van een ongekend hoog niveau en van wie we in de toekomst ongetwijfeld nog veel zullen gaan horen.

Voor het Europese Solistenkampioenschap hebben tientallen jonge muzikanten uit heel Europa auditie gedaan met een video-inzending. Hieruit zijn twintig toptalenten geselecteerd. Begeleid op piano laten zij op dinsdag 1 mei hun verplichte solowerk en op woensdag 2 mei een zelfgekozen compositie horen. Een internationale jury beoordeelt alle optredens en bepaalt welke drie finalisten een soloconcert mogen verzorgen, begeleid door Brass Band Schoonhoven.

Naast de optredens van de finalisten hoor je donderdagavond ook andere muziek van Brassband Schoonhoven en van de European Youth Brass Band. Deze gelegenheids brassband bestaat uit 36 geselecteerde Europese muzikanten tussen de 18 en 21 jaar oud en staan onder leiding van dirigent Ivan Meylemans. 

Deze jonge solisten verdienen een volle zaal; boek daarom snel je tickets via deze LINK!