VOBK 2024: Try-Out concert

Laatste update om 15:30 op Monday, 1 April

Op zaterdag 6 april zullen Brassband Backum Brass van Muziekvereniging Emergo en Brassband Schoonhoven gezamenlijk een concert geven in Theater Koningsduyn Geesterhage in Castricum.

Beide brassbands zullen deelnemen aan het Vlaams Open Brassbandkampioenschap op zaterdag 20 april in de Stadsschouwburg van Mechelen.

Backum Brass zal optreden in afdeling C, waarbij zij onder leiding van dirigent Anno Appelo het verplichte werk "Trip into the Clouds" van componist Thibaut Bruniaux zullen uitvoeren. Brassband Schoonhoven, onder leiding van dirigent Erik Janssen, behoort tot de top brassbands in Nederland en zal ook deelnemen aan het VOBK, gevolgd door de Europese Brassband Kampioenschappen in mei.

Het concert, dat om 20.00 uur begint, zal dienen als voorbereiding op het kampioenschap, waarbij beide bands zowel het verplichte als vrije repertoire zullen laten horen. De entree bedraagt ​​10 euro voor volwassenen en 5 euro voor jeugd. Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de zaal of vooraf online via emergo.org/winkel.