BBK 2023: kampioensafdeling plichtwerk, band nummer 2

Laatste update om 12:58 op Sunday, 26 November

Brassband Heist mag als tweede aantreden deze morgen. 

Sinfonietta n°2 werd geschreven in opdracht van de Brass Band Hauts-de-France en hun dirigent Luc Vertommen. Sinfonietta n°2 werd gespeeld tijdens de French National Brass Band Championships, de Vlaamse Open Kampioenschappen in Mechelen (België), de Europese Brass Band Championships in Birmingham (UK) en de World Music Contest in Kerkrade (Nederland).

In de zaal is het qua belangstelling nog wat drukker geworden als Brassband Heist begint aan hun uitvoering van Sinfonietta no 2. Bert Van Thienen maakt met zijn band hele mooie dynamische verschillen in het eerste deel, waabij de solisten niets laten liggen. We horen een prachtige sound in de bassen. Het slagwerk staat in een andere opstelling dan de vorige band. De xylofoon komt wat luid door af en toe.

De technische passages in deel twee verlopen heel fijn waarbij ook aan de overige details is gedacht. Het lekkere vlotte tempo zit de band totaal niet in de weg. De solopassages in deel drie verlopen vlekkeloos. Ook hier weer fraai tuttispel met ook voor dynamische details. Wat kleine oneffenheden in de escornet/hoornsolo, maar verder veel moois in dit deel.

Van Thienen zweept de band op tot grote hoogte. In het laatste deel zijn er soms net wat oneffenheden in de aansluiting, maar aan technische capaciteiten geen gebrek in deze band. Verderop dreigt het even wat onrustig te worden in het samenspel, maar dit wordt snel hersteld. We horen een mooie aanloop naar een prachtig slot.

Heist geeft een visitekaartje af. Ook in de zaal is men enthousiast over dit optreden.