39e Editie Belgische Nationale Brassband Kampioenschappen

Laatste update om 12:58 op Sunday, 5 November

Voor de vierde maal in CC Zwaneberg, Cultuurplein, Heist-op-den-Berg en voor de 39ste maal sinds het bestaan van het kampioenschap.

Op zaterdag komen de open, derde, tweede en eerste afdeling aan bod. Op zondag betreden de bands uit kampioensafdeling het podium.
Verschillende brassbands strijden om de kampioenstitel in hun afdeling. De winnaar van dit jaar in de kampioensafdeling mag Vlamo vertegenwoordigen op het Europees Brassbandkampioenschap (EBBC) van 2018 in Utrecht, Nederland


Deelnemende Brassbands
 
Derde afdeling: Dender Brass, Mercator Brass band, United Brass en Young Brass Band Willebroek.
Tweede afdeling: Brassband Euterpe
Eerste afdeling: Brassband Bacchus, Brassband Gent, Brassband Panta Rhei, Brassband Scaldis, Braz'Art en Kon. BB de Grensbewoners Smeermaas.
Kampioensafdeling: Brass Band Heist, Brass Band Leieland, Brassband Buizingen, Brassband Willebroek, Brassband Zele, Festival Brass Band, Kortrijk Brass Band en Noord-Limburgse Brassband.
 
BELANGRIJK!
Alle bands uit derde, tweede en eerste afdeling spelen hun verplichte en keuzewerk onmiddellijk na elkaar tijdens hetzelfde ‘optreden’. Zij starten met het verplichte werk, daarna hun keuzewerk.

Verplichte werken
Derde afdeling: A Journey to the Bermuda Triangle - Pimpanit Karoonyavanich
Tweede afdeling: Partita (Postcards from Home) - Philip Wilby
Eerste afdeling: Blackout - Thomas Doss 
Kampioensafdeling: Metamorphosis - Jan de Haan

Juryleden:
Nigel Boddice
Mareika Gray
Torgny Hanson