NBK 2023 1e divisie: Brass Band Breukelen

Laatste update om 17:34 op Saturday, 4 November

Erik Kluin en Brass Band Breukelen starten met veel chaos en naarmate de introductie vordert, zakt het tempo wat af. En dat is jammer want de drive was erg prettig!

De overgang naar H krijgt een mooie voorbereiding, de cornet-cadens wordt met verve gespeeld; de trombone neemt - net out of tune - de solo kort over. Vanaf I zoekt de band grenzen op in effecten en dynamiek waarbij de zachte dynamiek wat wordt ontzien. Zekerheid voor alles!

Op P mooi gekozen lijnen en een goede puls waarbij veel energie vrijkomt. Het adagio blijft ruim in de dynamiek; ook is de tuning punt van aandacht. 
Euphoniumsolist speelt met verve de cadens; het overdenkende middendeel met flugelsolo kent wat mindere momenten met ongelijke inzetten en dat is jammer.

Op X keert de rust terug en wordt mooi samengespeeld. Pracht climax naar Y; het vervolg wordt strak opgepakt met de trombones in de hoofdrol op Z.

De band gaat steeds beter acteren; voldoende energie over voor een spannende finale, te begonnen op CC met Con Fuoco. Het tempo zakt wat af, maar de band houdt wel stand met zeer intens spel. De aanloop naar de finale is aansprekend en overtuigend! De finale is zeer krachtig!

Het werk van CU Brass wordt mede mogelijk gemaakt door Yamaha Music Europe