SDG De Tike Bereidt zich voor op de NBK in Utrecht

Laatste update om 12:29 op Tuesday, 10 October

Na een 2e plaats in 2018 (o.l.v. Titus van der Woude) en een 4e plaats in 2022 (o.l.v. Martijn Oostra), zal SDG De Tike dit jaar opnieuw uitkomen in de 4e divisie met dirigent Martijn Oostra. Op 3 november zal het Nederlandse Brassband-kampioenschap voor de 4e en 3e divisie plaatsvinden in Utrecht, in de prestigieuze locatie TivoliVredenburg. SDG De Tike staat voor een uitdagende taak met de uitvoering van het werk "The Pillars of Mankind." Hier is een diepere kijk op hun voorbereidingen en inzichten, gebaseerd op hun recente reactie op enkele vragen. Aan het woord sectretaresse Sietske Wijma en dirigent Martijn Oostra.

Is het werk wat gespeeld moet worden geschikt voor deze divisie?
The Pillars of Mankind is zeker geschikt, maar vraagt het uiterste van een 4e divisie brassband.

Wat is de mening van de dirigent Martijn Oostra over het werk?
Qua structuur en toegankelijkheid wijkt de compositie behoorlijk af van het bestaande concoursrepertoire voor de vierde divisie. Met die reden heeft de (gemiddelde) band meer tijd nodig om het werk te doorgronden. Qua bereik vergt de compositie we het uiterste van muzikanten op dit niveau. Het is aan de dirigenten om hier samen met de muzikanten een oplossing voor te vinden.

Zijn er naast de reguliere repetities nog extra momenten geweest met het orkest in deze voorbereidingen (studiedag, workshops oid)? Ja, we beleggen sectierepetities en we hebben net een studieweekend achter de rug.

Zijn er nog try-out concerten?
Ja, op 21 oktober zijn wij op de try-out van de Wâldsang in Surhuisterveen en op 28 oktober op die van de Lofklank in Drachten.