Sand and Stars testwerk voor British Open

Laatste update om 20:05 op Tuesday, 25 April

'Sand and Stars' gecomponeerd door de Franse componist Thierry Deleruyelle is het testwerk voor de 169e editie van de British Open Championships, die op zaterdag 9 september plaatsvinden in Symphony Hall in Birmingham.

Het werk is het vierde in een chronologische reeks die elk decennium van de 20e eeuw markeert, en volgt op 'Fraternity' (1906); 'No Man's Land' (Eerste Wereldoorlog) en 'Crazy Twenties'. Het is geïnspireerd op de noodlottige reis van de Franse schrijver en vliegenier Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944), die hoopte het record te breken voor een vlucht tussen Parijs en Saigon in 1935.

Helaas stortten hij en zijn co-piloot 20 uur na het opstijgen neer in de Libische woestijn in de buurt van de Nijldelta, waar hij geloofde dat ze zouden omkomen in "de wind, het zand en de sterren". In een vierdaagse poging om zich in veiligheid te brengen, kwamen ze op wonderbaarlijke wijze een bedoeïenenreiziger tegen en werden gered, zijn verhaal werd verteld in de memoires 'Wind, zand en sterren', die deels zijn bestseller 'De kleine prins' inspireerde.

Een woordvoerder van de British Open Championships zei: "Thierry Deleruyelle is uitgegroeid tot één van de belangrijkste componisten die voor de moderne brassbandbeweging schrijft en we zijn verheugd om zijn nieuwste grote werk te kunnen presenteren.
Na het succes van 'Fraternity' op de Britse Open in 2017 denken we dat 'Sand and Stars' een substantiële test van muzikaliteit zal bieden voor de concurrerende bands en een geweldige luisterervaring voor het publiek in Symphony Hall.

"Het werk is vanaf 15 mei te koop bij uitgeverij De Haske Leonard. Tickets voor de 169e British Open in Symphony Hall gaan op vrijdag 26 mei in de algemene verkoop bij Symphony Hall Office. Verdere details worden nog bekendgemaakt.