Glenn Van Looy soleert met Brassband Hombeek

Laatste update om 11:57 op Saturday, 7 January

Brassband Hombeek is vereerd met de komst van een solist op wereldformaat, Glenn Van Looy zal optreden op 21 Januari 2023 om 20:00 uur in het Cultuurcentrum, Cultuurplein, Mechelen.

De carrière van Glenn Van Looy begon in een plaatselijk harmonieorkest en leidde tot zijn huidige positie, principal euphonium bij één van Europa's top brassbands: Valaisia Brass Band (Zwitserland). Glenn legde een ongelooflijke reis af als solist, met prijzen op vele kampioenschappen in België, het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Korea, Frankrijk en Finland, alsook op de Europe solokampioenschappen in Linz (Oostenrijk). Op het programma onder meer een wereldpremière van een nieuw werk van de hand van Joop van Dijk !

Brassband Hombeek speelt die avond niet enkel backing band van Glenn, maar brengt ook heel wat gevarieerde bandmuziek, met wat meer traditioneel werk van onder anderen Philip Sparke, maar ook met heel recent gecomponeerde muziek die u niet zomaar overal te horen zult krijgen van onder anderen Simon Dobson. Trouwe concertgangers weten intussen dat dirigent Stan Nieuwenhuis een handje heeft naar het op maat selecteren van frisse, nieuwe composities of arrangementen.

De presentatie is in handen van Jan Van den Bosch.

Tickets zijn verkrijgbaar via de muzikanten of via reserveren @ brassbandhombeek . be (zonder spaties!).