Glenn Van Looy naar Salford

Laatste update om 10:26 op Thursday, 14 June

De Belgische euphoniumvirtuoos Glenn Van Looy kijkt er naar uit om het komende jaar regelmatig een bezoek te brengen aan het Verenigd Koninkrijk, terwijl hij zich voorbereidt op zijn rol als International Tutor aan de Universiteit van Salford.

De Universiteit is verheugd omdat ze er ook naar uitkijken om een ​​nieuwe instroom van studenten te verwelkomen en hen, evenals degenen die studeren voor hun Masters degree, de mogelijkheid te bieden om samen te werken met enkele van 's werelds beste musici.

Dr Brett Baker, Programma leider Musical Arts: "Glenn's regelmatige bezoeken zullen het onderwijs verder verbeteren binnen het baanbrekende Musical Arts Program dat nu meer dan 40 jaar oud is.

Zijn rol biedt studenten een prachtige aanvulling op hun studie en projecteert de universiteit in de voorhoede van het brass onderwijs in de wereld. "

Glenn heeft de rol van Owen Farr overgenomen en kijkt er naar uit om de leer van euphonium en laag koper uit te breiden binnen het Masters-programma dat nu meer dan 50 studenten telt.

Als reactie hierop zei Glenn: "Ik kijk er echt naar uit om met de Masters-studenten aan de universiteit te gaan werken. Ik ben daar nu een paar keer geweest als onderdeel van mijn DMA-cursus en het is echt een geweldige omgeving om te gaan studeren.

De faculteit is natuurlijk erg trots op haar indrukwekkende geschiedenis van brass en ik ben erg blij dat ik er deel van mag uitmaken! "