Harmen Vanhoorne te gast bij Brassband Hombeek

Laatste update om 08:52 op Saturday, 20 January

Programma
Dirigent Stan Nieuwenhuis knutselde voor u een zeer divers programma in elkaar: wat Salvation Army-muziek mag op een brassbandconcert absoluut niet ontbreken, vandaar spelen we werken van Steven Ponsford en Martin Cordner. Als eerbetoon aan de recent overleden componist Derek Bourgeois, spelen we zijn ‘Serenade’. Een eerste Belgische première is voor Gøta van Tina Kvamme: dit werk staat voor het eerst op een Belgisch concertprogramma.

Harmens verbazingwekkende virtuositeit en muzikaliteit komt ruim aan bod in werken van de Belgische componist Johan Evenepoel (Cornet Concerto) en van onze eigen Stan Nieuwenhuis (Postcards from Ellis Island). Dit laatste werk vloeit voort uit het muzikale project dat Stan en Harmen momenteel hebben lopen: www.douxmusic.com  vertelt meer over het hoe en waarom. De Belgische première van dit werk is voor u, als u er vanavond bij bent tenminste.

Harmen Vanhoorne
Harmen Vanhoorne behaalde zijn diploma’s trompet en cornet met de hoogste onderscheiding aan het befaamde Lemmensinstituut te Leuven. In 2007 werd Harmen de jongste muzikant ooit die het Trompetterkorps van de Koninklijke Muziekkapel van de Gidsen mocht vervoegen. Sindsdien won hij wereldwijd enkele grote solistenwedstrijden en -prijzen, onder meer de Ern Keller Memorial Trophy in Australië. In 2012 bracht hij een eerste soloalbum uit, getiteld Fortune’s Fool, dat overweldigende kritieken kreeg van magazines als The Brass Herald, the British Bandsman en Brass Band World.

  • 20 januari 2018, CC Mechelen, Minderbroedersgang 5
  • Tickets 13/16 euro, -12 jaar gratis