Gaetan La Mela solist bij Brassband Hombeek

Laatste update om 11:38 op Monday, 21 January

Slagwerker Gaetan La Mela is op zaterdag 26 januari gastsolist tijdens het concert van Brassband Hombeek. Onder leiding van dirigent Stan Nieuwenhuis brengt de band een programma met enkele nieuwe werken, waaronder arrangementen van La Mela en de première van een gloednieuwe compositie van Stan Nieuwenhuis zelf.

Gaetan La Mela
Gaetan La Mela begon zijn muzikale carrière aan de Muziekacademie te Genk. Daarna vervolgde hij zijn studie aan het Lemmensinstituut te Leuven, waar hij het diploma Meester in de Muziek behaalde bij Leo Ouderits. Aan hetzelfde instituut behaalde hij ook een pedagogisch diploma en een specialisatie kamermuziek. Hij volgde masterclasses bij Rainer Seegers en Franz Schindlebeck (Berliner Philharmoniker).

Gaetan La Mela behoort tot de vaste kern musici bij het HERMESensemble en is lid van Belgian Brass. Voor HERMESensemble realiseerde hij solo-optredens met muziek van onder meer Kaija Saariaho en Salvatore Sciarrino.

Stan Nieuwenhuis
Stan Nieuwenhuis is een jonge componist en muzikant. Zijn roots liggen in Nederland, maar hij groeide op in Brussel en leeft momenteel in Antwerpen. Hij studeerde aanvankelijk piano, maar behaalde zijn Master diploma voor trompet aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hij volgde compositieklas bij Wim Henderickx, Diederik Glorieux, Luc Van Hove en volgde na zijn muziekstudies ook de studie Sound Engineering in Rotterdam. Belanrijke internationale solisten als Harmen Vanhoorne, Glenn Van Looy, Kristy Rowe en David Thornton namen Stan's solowerken op.

Tijdens de laatstgehouden Belgische nationale brassband kampioenschappen was zijn compositie REwrite RElapse verplicht voor de kampioensdivisie. Het werk maakte zeer veel indruk en wordt hopelijk vaker gespeeld.

Zaterdag 26 januari 2019
Stadsschouwburg, Keizerstraat 3, Mechelen
Aanvang: 20:00 uur.