Voorbereiding op NBK een leerzame periode voor Immanuël

Laatste update om 08:03 op Tuesday, 1 October

Brassband Immanuël is een vaste deelnemer aan de NBK. Jarenlang kwam de band uit in de 4e divisie, maar vorig jaar waagde de band de overstap naar de 3e divisie. Band en dirigent Jan Werkman zien deelname aan het NBK zeker als een positieve impuls voor de vele jonge en enthousiaste leden van de band.

Voorbereiding een leerzame periode
"En natuurlijk niet alleen de deelname, maar ook de tijd van voorbereidingen richting het NBK zien we ieder jaar weer als een leerzame periode", aldus een bestuurslid. "We repeteren niet perse vaker of meer, wel houden we jaarlijks de sectie repetities en ook organiseren we ieder jaar een studie weekend. Dit is altijd een belangrijk weekend om veel tijd met het NBK werk aan de slag te gaan. Tegelijk vinden we als band dat er ook tijd voor ontspanning moet zijn. We doen jaarlijks mee aan een tweetal try out concerten, zo ook dit jaar op 12 oktober in Zuidhorn en 18 oktober in Gerkesklooster." 

Naast het NBK bereidt de band ook een aantal andere werken voor, die gespeeld worden tijdens een tweetal optredens in de regio. "Ook dat vinden we een erg belangrijk onderdeel van ons jaarprogramma. Het wordt door onze achterban altijd erg gewaardeerd."

Vol verrassingen
Het verplichte werk A BUOY  voldoet zeker wel aan het niveau. "Het werk zit vol met verrassingen die je wellicht niet snel zult ontdekken.  We gaan als club ieder jaar weer positief aan de slag met het verplichte werk en we proberen dat ook zo goed mogelijk vol te houden. Daarbij is het positief dat het NBK tegenwoordig eind oktober gehouden wordt."

De band heeft in ieder geval al weer veel zin in het NBK-weekend. "Veel van onze leden gaan een heel weekend naar Utrecht, het is dus niet alleen de deelname wat het NBK brengt. Het is ook een weekend met luisteren naar andere clubs en gezellig met elkaar een weekend op pad zijn. Tivoli biedt een prachtige zaal waar je als band en als muzikant van kunt genieten. Tot ziens in Utrecht!"