Optreden Brassband Amersfoort op NBK

Laatste update om 15:36 op Saturday, 29 October

Brassband Amersfoort weet met een mooie totaalklank een fraaie opening te creëren. Het eerste thema wordt wat onrustig gespeeld, maar in het piano gedeelte wordt dit zeker goedgemaakt. De 'kop van de fuga' wordt met een prettig 'bounce' gespeeld dat geeft dit gedeelte fris karakter. 

In de aansluitende 7/2 maatsoort wordt in het basregister een mooie breedte gezocht. De solopassages sluiten in sfeer en kwaliteit mooi op elkaar aan. Balans in het unisono waarbij het geheel weer mooi doorontwikkeld naar een mystieke sfeer.

Het marcia begint wat weifelend, maar met de inzet van meerdere instrumenten wordt dit snel gecorrigeerd. Het verschil tussen het marcia en het eroico was te gering om een 'Engelse sfeer' te creëren. Dit werk vraagt om het spelen in zeer uiteenlopende sferen.

Het lukte de muzikanten uit Amersfoort over het algemeen wel om deze verschillen in klank te vertalen. Bij het coda was het nog één keer een 'feest der herkenning' waarna het slot op overtuigende wijze werd neergezet.