Erik Janssen keert terug bij Brass Band Schoonhoven

Laatste update om 16:50 op Sunday, 19 June

Brass Band Schoonhoven is zeer verheugd te kunnen melden dat Erik Janssen na de zomer zal terugkeren naar de Zilverstad voor een hernieuwde samenwerking. 

Janssen is geen onbekende voor de band. Hij begon in 1991 bij de band uit de Zilverstad en bouwde de club in een gepassioneerde samenwerking met bestuur en leden uit tot drie bands. Gedurende die eerste periode klom de A-band op uit de 2e divisie naar de kampioensdivisie. Na de start van de tweede samenwerking in 2008 wist de band in 2010 de Nederlandse Brassband Kampioenschappen te winnen en drie jaar lang te prolongeren. In deze jaren mocht de band vaak afreizen naar de Europese brassband kampioenschappen, waarbij het optreden van Audivi Media Nocte in Rotterdam één van de vele hoogtepunten was.

Janssen over de hernieuwde samenwerking: “Mijn twee eerder werkzame perioden bij Brass Band Schoonhoven zijn enorm succesvol geweest. We hebben in de tweede periode tussen 2008 en 2014 geweldige resultaten geboekt en keihard gewerkt in een super gave, fanatieke en gezellige sfeer. Er zijn enorm veel uren gemaakt, zowel thuis als in De Koperdoos, en iedereen stelde de band centraal. Ik wil er samen met bestuur en leden alles aan doen om er alles uit te halen, hoewel ik me realiseer dat ik ga werken met heel veel nieuwe gezichten. Enkele van de fantastische hoekpunten ken ik nog goed uit mijn eerdere perioden bij BBS. Ik heb nog veel ambitie, wil graag hard werken en eruit halen wat erin zit. Ik begrijp dat die nieuwe groep leden datzelfde voor ogen heeft, dus ik kan niet wachten om straks eind augustus te beginnen aan de repetities”.

De band kijkt er naar uit om na de zomer weer samen met Janssen aan de slag te gaan. Te beginnen met de voorbereidingen op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen.

Voor meer informatie over de agenda van de band kunt u terecht op www.brassbandschoonhoven.nl.