Nieuwe bestuursleden voor Nederlandse Brassband Kampioenschappen

Laatste update om 11:45 op Sunday, 9 February

Het bestuur van de Nederlandse Brassband Kampioenschappen heeft bekend gemaakt dat Paulwillem Lommerde en Harm Dijkstra toetreden tot het bestuur. Tijdens de laatste editie van de NBK werd een succesvolle oproep gedaan voor nieuwe bestuursleden. 

Taakverdeling
Paulwillem richt zich in eerste instantie op de marketing en communicatie, terwijl Harm het wedstrijdsecretariaat overneemt van Tsjikke Mollema. De overige bestuursleden, Pieter van Diepen, Erik Baas en Jannie Atsma, verwelkomen Paulwillem en Harm dan ook met open armen. Het team is volop in actie te zien tijdens de 40e NBK-editie op 6 en 7 november in Tivoli-Vredenburg in Utrecht.

Paulwillem Lommerde
Paulwillem Lommerde is voor velen binnen de brassbandwereld geen onbekend gezicht. Hij heeft beroepsmatig en binnen diverse brassbands bestuurlijke ervaring opgedaan. Momenteel speelt hij solo-trombone bij de Koninklijke Brassband Utrecht. Niet alleen op het podium, maar ook achter de schermen was Paulwillem tijdens vele NBK’s te zien. Paulwillem over zijn keuze: "Ik wil graag een bijdrage leveren aan de (ontwikkeling van de) brassbandmuziek in het algemeen en de organisatie van de NBK in het bijzonder."

Harm Dijkstra
Harm Dijkstra heeft Friese roots; de blaasmuziek is hem als kind binnen de fanfare met de paplepel ingegoten. Harm had les van Bienze IJlstra en speelde bugel bij fanfare Joost Wiersma. Het Friese heeft hij verruild voor het Utrechtse. Daar lonkte toch weer de muziek, dus sloot Harm zich aan bij het Zuilens Fanfare Corps. Na - zoals Harm zelf vertelde - "een leuke ervaring als vrijwilliger bij het afgelopen NBK, kom ik graag het bestuur versterken om een bijdrage te leveren en dit mooie evenement nog succesvoller te maken."