Inschrijvingen voor Dutch Open uit Schotland, België en Duitsland

Laatste update om 08:29 op Tuesday, 18 December

De organisatie van de Dutch Open Brass band Championships meldt dat zich al 15 bands hebben ingeschreven voor de editie van 2019. Het kampioenschap wordt gehouden op zaterdag 8 juni, zoals gebruikelijk in schouwburg De Lawei in Drachten.

Internationale interesse
Onder de deelnemers 3 buitenlandse bands. Kirkintilloch Kelvin Brass Band is een Schotse kampioensdivisie band die de strijd aangaat met tenminste 6 Nederlandse bands uit de hoogste divisie.

Uit Duitsland komt Brass Band Bamberg. De Beierse band bestaat volgend jaar pas 5 jaar en is daarmee een toonbeeld van de zich snel ontwikkelende brassbandbeweging bij onze oosterburen.

Na een 3e plaats dit jaar op het DOBC zien we Mercator Brass Band terug in Drachten. De Belgische band behaalde onlangs de titel in de 3e divisie tijdens het BBK met een score van 90 punten en is op jacht naar meer prijzen.      

Deelnemers tot nu toe
Brassband Amersfoort 
Brassband Oefening en Uitspanning Wijk en Aalburg
Brassband De Lofklank Ureterp
Brassband David Zwolle
Mercator Brass Band Kruibeke (België)
Brassband Euphonia Wolvega
Brass Band Bamberg (Duitsland)
De Bazuin B Oenkerk 
Altena Brass Andel
Brassband De Spijkerpakkenband Opsterland
De Bazuin A Oenkerk
Soli Brass Leeuwarden
Brassband Rijnmond Rotterdam
Kirkintilloch Kelvin Brass Band (Schotland)
Brassband De Wâldsang Buitenpost

Inschrijven
De Dutch Open Brassband Kampioenschappen is een internationaal brassband kampioenschap. Het heeft een uniek concept, waarbij het open kampioenschap centraal staat. Het is het enige kampioenschap waarbij brassbands zelf mogen bepalen welk groot werk ze willen spelen. De organisatie moedigt bands aan om nieuw repertoire te spelen. Inschrijven is nog steeds mogelijk in de kampioens-, 1e - of 2e divisie.