BBS-A stelt Robbert Vos aan als musical director/dirigent

Laatste update om 19:47 op Thursday, 9 August

Brass Band Schoonhoven heeft zich het afgelopen half jaar gedegen georiënteerd om een opvolger te vinden voor Guy Audenaert. Hij vormde samen met Ivan Meijlemans het directieteam van BBS-A sinds het vertrek van Erik Janssen eind 2014. Mede door de drukke agenda van Meijlemans, die naast BBS-A ook de Koninklijke Fanfare Kempenbloei uit Achel, harmonieorkest St. Michaël uit Thorn en Het Zeeuws Orkest leidt, had de band structureel iemand naast hem nodig. 

Goede bekende:
Robbert Vos is natuurlijk een goede bekende van BBS-A. Hij dirigeerde jarenlang de B-Band en ook bij de A-Band vervulde Vos een bepalende rol als tweede dirigent in de succesvolle tijd waarin Erik Janssen voor de band stond. Daarnaast is hij al 11 jaar aan de A-band verbonden als solo euphoniumspeler.

In zijn nieuwe taak is Vos verantwoordelijk voor de lange termijn ontwikkeling van de band en neemt hij ook jaarlijks diverse concerten voor zijn rekening. Naast deze belangrijke functie blijft Vos op alle grote evenementen solo euphonium spelen. Ivan Meijlemans leidt de band tijdens die optredens.

BBS-A hoopt met deze samenwerking het succes van de laatste Dutch Open in Drachten verder uit te bouwen en weer mooie jaren voor de boeg te hebben.