Gevarieerd programma voor Anno Appelo

Laatste update om 12:02 op Friday, 19 October

Na een uiterst succesvol 2017 heeft Anno in Wijk & Aalburg hard gewerkt om weer een zo goed mogelijke uitvoering neer te zetten tijdens de kampioenschappen. In aanloop werkte de band met onder meer Raf Van Looveren aan Eric Ball’s High Peak; wel een heel andere compositie dan het werk van 2017 (Stonehenge – Jan Van der Roost) aldus Appelo.

"High Peak is speeltechnisch veel minder complex dan Stonehenge. Bij High Peak moeten andere kwaliteiten van de band en hun dirigent ingezet worden; klank, stijl, intonatie en muzikale opvatting.  Het werk is op enkele maten na voor het laag koper goed te spelen maar beslist niet te onderschatten", aldus Appelo. "Het belooft een boeiende middag te worden 27 oktober in Tivoli Vredenburg."

Herhaling succes:
Of het succes van 2017 een vervolg krijgt? "Het is een lange weg om op niveau te komen en zulke prestaties zoals vorig jaar neer te zetten zoals het NBK. Het verwachtingspatroon wordt dan hoog en om dat steeds waar te maken is best een klus. Uiteraard gaan we er wel met zijn allen voor: de ultieme uitvoering op het podium in Utrecht neerzetten, ik kijk ernaar uit."

Old Blues:
Anno zal dit NBK niet actief zijn als dirigent in de kampioensdivisie, maar werkte wel met diverse deelnemers. Vanaf de start van het nieuwe seizoen werd Anno betrokken bij voorbereidingen bij onder meer De Spijkerpakkenband, Brassband Rijnmond, Amsterdam Brass en recent nog de PBG. Veelal tuttiwerk, maar soms ook sectierepetities waar nodig. Intensief contact met de vaste dirigenten maakt dat hij veel tijd in de score van 'Old licks Bluesed up' moest stoppen om aan hun verschillende wensen te kunnen voldoen. Appelo was afgelopen weekend (13 oktober) nog 'last minute' dirigent voor Amsterdam Brass omdat hun eigen dirigent Paul van Gils verhinderd was.