Brassband Amersfoort en Looft den Heer winnen opnieuw Surventobrass

Laatste update om 16:58 op Tuesday, 17 July

De 10e editie van het entertainmentfestival Surventobrass in De Flambou in Surhuisterveen heeft dezelfde winnaars opgeleverd als vorig jaar. In de B-groep won Looft den Heer uit Beetgumermolen en in de A-groep Brassband Amersfoort.

De band uit het midden van Nederland koos dit jaar voor het thema "Mijn leven is van mij" waarin werd begonnen met Overture Dancer in the dark, daarna volgden Feather Theme (uit Forrest Gump), See the World, The Heat of the Day en tot slot natuurlijk Mijn leven is van mij (uit de musical Elizabeth) 

"Goede flow"
“Dit is een geweldige opsteker voor de band," zegt voorzitter Harry Spruyt. "We zijn ongelooflijk blij met dit mooie resultaat. Een prestatie waar veel mensen voor en achter de schermen hun bijdrage aan hebben geleverd. Mooi om te zien als dat allemaal zo goed samen komt op het podium! De band zit in een goede flow en we kijken nu al uit naar ons debuut in de eerste divisie op het NBK!" zegt Spruyt.

Veel afwisseling in thema's
Van 'A Symphony for Peace' tot 'Mijn leven is van mij' en van 'Surround Sound' tot 'Een soort magie'; elke band had een hele andere invulling gekozen voor hun optreden. 

Na afloop werd de juryleden Ruurd Walinga (entertainment), Anne van der Sluis (programma opbouw) en Alex Schillings (muzikaal aspect) gevraagd wat zij er van vonden. Volgens Walinga was elke band totaal verschillend en hij zag heel snel hoe het totaalprogramma tot stand kwam. Van Der Sluis vond dat juist heel moeilijk en dat maakte de beoordeling lastig, maar daardoor ook erg boeiend. Alex Schillings had zich ongelooflijk vermaakt, maar hij zei dat het extreem moeilijk blijkt om een muzikale prestatie te combineren met entertainment. 

Team Surventobrass

CU Brass heeft het evenement geëvalueerd met de organisatie en het team van Surventobrass laat weten dat de Flambou in Surhuisterveen nog altijd een prima locatie is met een goede akoestiek. Het is groot genoeg en goed bereikbaar. "De 10e editie was super geslaagd en wat de deelnemers hebben gebracht heeft de verwachtingen overtroffen. De organisatie bestaat uit een klein, maar superenthousiast team en heeft weer met plezier gewerkt aan de voorbereiding."

Team Surventobrass vindt het ook geen probleem dat het evenement kort op de Dutch Open in Drachten wordt georganiseerd. "Het is dicht op elkaar maar niet op dezelfde dag en bezoekers kunnen naar beide evenementen wanneer ze dat willen. We horen regelmatig dat bands het heel leuk vinden om na een druk muzikaal jaar even lekker met het entertainment gedeelte bezig te zijn. Dat is heel goed voor de teambuilding. Daarmee is het voor de deelnemers een mooie afsluiter van het seizoen."

Over de opmerking van jurylid Alex Schillings dat het bijzonder moeilijk blijkt om een muzikale prestatie te combineren met entertainment wil de organisatie ook nog wat zeggen: "juist die combinatie is de uitdaging voor de bands en dat maakt Survento zo mooi. Je ziet nu ook steeds meer dat de deelnemers er een thema aan verbinden en zelfs een boodschap proberen over te brengen."

Uitslagen

B-groep:

  1. Looft den Heer - Beetgumermolen 195 pt
  2. De Nije Bazun - Britsum 190 pt
  3. Soli Deo Gloria - Rinsumageest 185 pt 
  4. Blaast De Bazuin - Surhuisterveen 184 pt 
  5. Wilhelmina - Kollum 176 pt 

A-groep:

  1. Brassband Amersfoort - 192 pt
  2. Brassband Schoonhoven B - 190 pt
  3. Brassband David - Zwolle 189 pt
  4. Brassband O&U - Wijk en Aalburg 187 pt