Brass Band Willebroek Academy keert terug

Laatste update om 18:41 op Tuesday, 18 June

Van 18 tot en met 23 augustus organiseert Brass Band Willebroek een nieuwe editie van haar Academy. Het evenement staat open voor alle koperblazers en slagwerkers tussen 7 en 99 jaar oud. 

Ook dit jaar houdt de band rekening met een divers deelnemerspubliek. Het instaporkest “Willebroek Academy NXT” herbergt de minst ervaren muzikanten. Het staat onder de vakkundige leiding van euphoniumspeler en dirigent Nick Ost. Gevorderde muzikanten krijgen een plek in de “Willebroek Academy Band”, onder leiding van BBW-dirigent Frans Violet. 

Deelnemers van de Academy volgen naast repetities ook individuele lessen bij solisten van Brassband Willebroek en andere beroepsmuzikanten. Het lijstje docenten is niet min, met topsolisten als Nick Ost, Jeroen Corneillie, Lode Violet, Pieter Mellaerts, Tim De Maeseneer, Lode Smeets en Stijn Aertgeerts. 

De stad Lier (Antwerpen, BE) vormt het decor van deze muzikale week. Het verblijf van de deelnemers is voorzien in het cultuurhostel “Bed Muzet”, dat deel uitmaakt van de cultuurcampus in Lier. Uniek is dat groepen die in “Bed Muzet” verblijven gebruik kunnen maken van instrumenten en lokalen van de muziekacademie. 

De Brass Band Willebroek Academy is te bezichtigen op haar wandelconcert op de Grote Markt in Lier op dinsdag 20 augustus en op haar eindconcert in de Jezuïetenkerk (Berlaarsestraat 12, Lier) op vrijdag 23 augustus. 

Inschrijven kan via deze link.