Intens voorbereid Buizingen gaat voor triple

Laatste update om 14:37 op Sunday, 19 November

Op zondag 26 november zullen acht bands in de kampioensdivisie strijden om de titel en dus deelname aan de Europese Brassbandkampioenschappen in 2018 (Utrecht, TivoliVredenburg) proberen te verdienen. Sinds 2012 hebben Brassband Buizingen en Brass Band Willebroek de titel opgeeist (Brassband Buizingen 3 maal en Brass Band Willebroek 2 maal). 

CUBrass peilt de stemming bij de diverse bands, en spreekt met de titelverdedigers, Brassband Buizingen:

Brassband Buizingen kijkt met veel spanning maar vol vertrouwen uit naar de komende Nationale Brassbandkampioenschappen in Heist o/d Berg. De band heeft zich intens voorbereid om een hat-trick aan overwinningen te kunnen behalen en België te vertegenwoordigen op de Europese Brassbandkampioenschappen te Utrecht in 2018.

Brassband Buizingen en dirigent Luc Vertommen zijn zeer opgetogen over de keuze van het plichtwerk van Jan De Haan, Metamorphosis.  Deze keuze (waar bij het bekendmaken wat meewarig en geringschattend over werd gedaan op de sociale media) is volgens ons een prima scheidsrechter op een kampioenschap en het werk van een vakman. 

Uiterst beheerst van inhoud en vorm maar met de nodige energie en virtuositeit om een publiek te boeien en de muzikanten evenzeer tijdens de vele repetities vooraf.  Het bevat trouwens ook de nodige muzikale valkuilen die de goede en de betere orkesten van mekaar zouden moeten kunnen onderscheiden.  Dirigent Luc Vertommen is zeer benieuwd hoe zijn collega's deze valkuilen beheersen en wie de meest overtuigende uitvoering van dit boeiende werk weet neer te zetten.  Zelf is hij zeer te spreken over het uitgebreide en emotionele middengedeelte van het werk.

Brassband Buizingen wist de voorbij vier jaren het plichtwerk te winnen (ook met een nr.1 loting op Electra vier jaar geleden!).  Ze hopen met een goede voorbereiding, een prima bezetting en een loting met niet teveel 1ste plaatsen 'om de traditie van 2017 te breken.....'  op het best mogelijke resultaat.

Voor hun keuzewerk viel hun oog op een bijzonder werk !

Tot besluit:Veel succes aan alle deelnemende bands op dit Belgische brassbandfeest.

Voor alle informatie over de kampioenschappen, klik HIER